ГІМНАЗІЯ

ІМ. В.Ф. ЗАБОТІНА

 

stop

nation patriot

 

klasna ocinka

samovryad

 

 

prof

 

 

 

Подбай про себе

Доброго дня, шановні колеги та батьки! Пропоную до Вашої уваги декілька простих вправ на кожен день для стабілізації психоемоційного стану.
1.Очі в різний бік. Рухайте очима в різні боки: подивіться вверх, униз, прямо, а потім повільно праворуч до упору й погляд. Потім знову: вперед, ліворуч і затримайте в крайній точці. Тоді знову прямо. Ця вправа залучатиме «блукаючий нерв», аби ми розслабилися. Дітям можна чимось шелестіти, щоб вони на це дивилися і переводили погляд.
2.Корінець язика пов’язаний із частиною нервової системи, яка також відповідає за заспокоєння. Висуньте язик у напрямку грудної клітини, а потім зробіть язикову гімнастику. Уявіть, що Ваш язик прибирає стелю, потім підлогу і стіни. А ще імітуйте полоскання горла.
3.Обов’язкова вправа. Навіть якщо Ви забудете про все інше, пам’ятайте про цю вправу. Як тільки з’являється можливість, зробіть «потягушки» потягніться вверх. До того ж запропонуйте дітям потягуватися. Якщо Ви вмієте займатися йогою чи стретчингом, згадайте про це саме зараз. Пам’ятайте, що неврологи розповідають про понижений та підвищений тонуси. Коли ми в стані стресу м’язи в спазмі. Нам треба повернути їх нормальний тонус – саме так ми виходимо зі стану стресу. Якщо Ви перебуваєте в закритому просторі й не можете потягнутися, спробуйте потягнути пальці рук, ніг, шию. Це допоможе.
4.Кондиціонер перевантаженої нервової системи. Подуйте на великий палець руки. А тепер уявіть, що Ви дмухаєте на свічку: короткий вдих, а потім видих. Коли ми перебуваємо в стані стресу, перехоплює дихання. Щоби ввімкнути в роботу парасимпатичну нервову систему, що відповідає за заспокоєння та розслаблення, треба старатися робити видихи частіше, ніж вдихи.
Якщо біля Вас є діти, які хвилюються, а у Вас є мильні бульбашки, це прекрасно діє. Дмухати на свічки,повітряні кульки, мильні кульки, співати – усе допомагає.
5.Скорчить гримасу. Уявіть, що Ви хочете когось налякати, а ще постарайтеся видати дивний звук. Ця вправа значно серйозніша, ніж здається. Вана не тільки для того, щоби Ви розсміялися. У той момент, коли ми рухаємо очима чи залучаємо міміку, впливаємо на черепно-мозкові нерви, які допомагають повернути спокій. Ми охолоджуємо напруженість нашої симпатичної нервової системи. Я впевнена, що ця вправа дуже сподобається дітям.
За матеріалами Марії Марковської «Нова українська школа».
Турбуйтеся про себе та своїх близьких. Все буде добре!

EF35CB79-8AF1-4C9C-A3BB-3CFE619BB2D7

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Авторизація

Моя пошта

Ви не авторизовані.

Останні коментарі

Відвідування

19139469
Сьогодні
Вчора
Цей тиждень
Мин. тиждень
Цей місяць
Мин. місяць
Всі дні
2652
3004
10217
19067980
119647
164977
19139469

Ваш IP: 172.31.0.4
Зараз: 2024-04-24 10:32:55