ГІМНАЗІЯ

ІМ. В.Ф. ЗАБОТІНА

 

stop

nation patriot

 

klasna ocinka

samovryad

 

 

prof

 

 

 

Школа культурної дипломатії «Шляхами Леся Курбаса»

З 04 по 08 квітня 2019 року учні Херсонської гімназії №3 Херсонської міської ради стали слухачами школи з культурної дипломатії «Шляхами Леся Курбаса» у місті Києві, яку ініціював і провів Національний центр «Мала академія наук України».

            Данюк Дмитро та Пономаренко Ангеліна були єдиними представниками з півдня України загалом і Херсона зокрема, тоді як учасниками школи стали учні з Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Київської, Кіровоградської, Львівської, Полтавської, Сумської, Хмельницької областей та міста Києва.

            Десятикласники нашої гімназії на високому рівні пройшли конкурсний відбір до школи й гідно представили Херсонщину на Всеукраїнському рівні.

           Навчання тривало п’ять днів. Дмитро та Ангеліна змогли не тільки сформувати уявлення про особливості творчості та життєвого шляху Леся Курбаса, представника Розстріляного Відродження, а й поглибити свої знання з історії, української літератури, мистецтва, художньої культури, психології та філософії.

                 Програмою школи з культурної дипломатії було передбачено:

         -відвідування мистецької галереї, вистави у театрі ім. І.Франка, музею театрального та кіномистецтва, простору Барабуки у Мистецькому Арсеналі;

           - зустрічі з відомими людьми сучасності, директором театру ім. І. Франка Богомазовим О., актрисою Галиною Стефановою(зіграла роль у фільмі «Той, що пройшов крізь вогонь»);

             -прослуховування інтерактивних лекцій літературознавців Елеонори Соловей, Олени Мігашко, музичного воркшопу з Іриною Родіоновою, концерт-лекції Тараса Компаніченка та гурту «Хорея Козацька».

             Крім того, учні школи працювали в групах, парах, мікро-колективах, створювали індивідуальні та колективні творчі проекти.

             У результаті навчання наші гімназисти отримали сертифікати та цінні подарунки – рідкісні сучасні видання книжок відомих авторів. А для себе зробили висновок, що саморозвиток, робота над собою, потяг до нового – це невід’ємна риса сучасного учня, майбутнього випускника, громадянина України.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Авторизація

Моя пошта

Ви не авторизовані.

Останні коментарі

Відвідування

19145291
Сьогодні
Вчора
Цей тиждень
Мин. тиждень
Цей місяць
Мин. місяць
Всі дні
3648
4826
16039
19067980
125469
164977
19145291

Ваш IP: 172.31.0.4
Зараз: 2024-04-25 10:08:35